Friday, January 28, 2011

V-Ray Settings

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ ένα .pdf που περιγράφει τα βασικά βήματα που χρειάζονται για να κάνετε rendering το μοντέλο σας με το v-ray στο Rhino.

Monday, January 24, 2011

Τελική Παρουσίαση

Η τελική παρουσίαση του μαθήματος θα γίνει την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου 2011, στις 16:00.
Διευκρινίζουμε ξανά το υλικό που πρέπει να παραδώσετε:

1. Ένα CD που θα περιέχει:

α. Την πρώτη άσκηση, δηλαδή το αρχείο Rhino από το μοντέλο σας. Θα παραδώσετε μόνο ένα αρχείο που θα περιέχει μόνο το τελικό μοντέλο σας.

β. Την δεύτερη άσκηση, δηλαδή ένα αρχείο .jpg, μεγέθους Α2 και ανάλυσης 300dpi με όλα τα γραμμικά σχέδια που περιγράφουν το μοντέλο της πρώτης άσκησης.

γ. Δύο πινακίδες όπου θα συγκεντρώνουν όλη τη δουλειά που κάνατε στο μάθημα σε αρχεία .jpg μεγέθους Α2 και ανάλυσης 300dpi. Δηλαδή:

i. στην πρώτη πινακίδα υλικό που θα περιγράφει το μοντέλο που φτιάξατε από την φωτογραφία. Renderings και γραμμικά σχέδια, και ό,τι άλλο κρίνετε ότι χρειάζεται. (Προφανώς η πινακίδα αυτή μπορεί να περιέχει σχέδια που υπάρχουν και στο (β), αλλά είναι διαφορετική πινακίδα).

ii. Στην δεύτερη πινακίδα υλικό που θα περιγράφει την πορεία που ακολουθήσατε για να μετατρέψετε το αρχικό σας μοντέλο σε ένα νέο αρχιτεκτονικό στοιχείο, καθώς και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της πορείας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε σχέδια, renderings, διαγράμματα και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο για να περιγράψετε τη δουλειά σας.

Σημειώστε ότι για τις 2 τελευταίες πινακίδες, είναι σημαντικός και ο τρόπος με τον οποίο θα οργανώσετε και θα παρουσιάσετε τα σχέδιά σας. Ως υπόβαθρο για τις δύο αυτές πινακίδες θα χρησιμοποιήσετε το αρχείο illustrator που μπορείτε να κατεβάσετε από το προηγούμενο post.

Συμπεριλάβετε και τα 4 αρχεία στο CD, ακόμα και αν έχετε ήδη παραδώσει μία ή και τις 2 πρώτες ασκήσεις, ώστε να τα έχουμε συγκεντρωμένα.
Φροντίστε ώστε πάνω στο CD να αναγράφονται τα ονόματά της ομάδας. Χρησιμοποιήστε τα ονόματά σας (με λατινικούς χαρακτήρες) και ως τίτλους των αρχείων που θα μας παραδώσετε στο CD ως εξής:

onoma1_onama2_ex1.3dm
onoma1_onama2_ex2.jpg
onoma1_onama2_ex3A.jpg
onoma1_onama2_ex3B.jpg

2. Εκτυπωμένες τις δύο τελευταίες πινακίδες που παρουσιάζουν όλη τη δουλειά σας στο μέγεθός τους, δηλαδή σε δύο Α2. Τις δύο αυτές πινακίδες θα τις παρουσιάσετε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.

Thursday, January 20, 2011

Panel Layout

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, το βασικό layout που θα χρησιμοποιήσετε για τις δύο πινακίδες που θα τυπώσετε και θα παρουσιάσετε. Το .zip αρχείο που θα κατεβάσετε περιέχει δύο αρχεία, που είναι ουσιαστικά το υπόβαθρο της πινακίδας σε μορφή .ai και .pdf. Και τα δύο μπορείτε να τα ανοίξετε στο illustrator. Το μέγεθος της σελίδας (Α2) είναι ήδη ορισμένο. Τα στοιχεία που πρέπει να αλλάξετε είναι αυτά που σημειώνονται με κόκκινο στην εικόνα, δηλαδή τα ονόματά σας και η αρίθμηση των δύο πινακίδων.