Sunday, February 3, 2013

Final Presentation

Η τελική παρουσίαση για το μάθημα των ψηφιακών αναπαραστάσεων θα γίνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη 6.2.2013. Για να δώσουμε λίγο χρόνο σε όσους θα εκτυπώσουν τελευταία στιγμή θα ξεκινήσουμε στις 11:00 και όχι στις 9. Λογικά η παρουσίαση θα γίνει στις αίθουσες Βαλεντή και Καραντινού (σε περίπτωση αλλαγής θα υπάρξει ανακοίνωση έξω από την αίθουσα) Για να ξεκινήσουμε την παρουσίαση στις 11, θα πρέπει όλοι να έχετε ήδη κρεμάσει τις πινακίδες σας, οπότε παρακαλείστε να είστε στη σχολή το αργότερο από τις 10:30.

Όσο αφορά στο τι πρέπει να έχετε έτοιμο για την παρουσίαση:

1. Τις 3 εκτυπωμένες πινακίδες μεγέθους Α2.
Οι πινακίδες πρέπει να δουλευτούν πάνω στο βασικό layout που έχουμε δώσει, και που μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Τις πινακίδες δεν θα τις παραδώσετε απλά, αλλά θα τις παρουσιάσετε (μία σύντομη παρουσίαση 2-3 λεπτών). Πιο συγκεκριμένα οι τρεις πινακίδες πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:
Πινακίδα 1: Η πρώτη άσκηση. Σχέδια που να περιγράφουν το αρχικό σας μοντέλο
Πινακίδα 2: Διαγράμματα και σχέδια που να περιγράφουν την μετάβαση από το αρχικό μοντέλο στον σχεδιασμό του αντικειμένου/στοιχείου σας
Πινακίδα 3: Διαγράμματα και σχέδια που να περιγράφουν το τελικό σας αντικείμενο/στοιχείο, το πως λειτουργεί κτλ.
Σημείωση 1: Το περιεχόμενο των πινακίδων 2 και 3 δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο αυστηρά καθορισμένο. Επομένως είστε ελεύθεροι να αναμίξετε τα σχέδια που περιγράφουν τη διαδικασία και αυτά που περιγράφουν το τελικό αντικείμενο, αρκεί να υπάρχουν και τα δύο.
Σημείωση 2: Οι πινακίδες δεν πρέπει να λειτουργούν σαν μία 'συλλογή' μεμονωμένων σχεδίων και εικόνων, αλλά ως ένα ενιαίο σύνολο έτσι οργανωμένο ώστε να 'αφηγείται' την διαδικασία που ακολουθήσατε και να παρουσιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ο τρόπος οργάνωσης των πινακίδων αποτελεί αντικείμενο του μαθήματος και θα αξιολογηθεί.
Σημείωση 3: Ο όρος 'σχέδια' περιλαμβάνει τόσο τα γραμμικά σχέδια που έχετε κάνει, όσο και renderings των μοντέλων σας, τα οποία όμως πρέπει να ενσωματώνονται στα υπόλοιπα στοιχεία της πινακίδας σας.

2. Ένα CD που θα περιέχει: 
α. Τις τρεις παραπάνω πινακίδες σε αρχεία .jpg και .pdf, σε ανάλυση 300dpi (και σε μέγεθος Α2). Τα αρχεία πρέπει να έχουν τα εξής ονόματα: 
01_Epitheto1_Epitheto2_ex1.jpg 
01_Epitheto1_Epitheto2_ex1.pdf 
02_Epitheto1_Epitheto2_process.jpg 
02_Epitheto1_Epitheto2_process.pdf 
03_Epitheto1_Epitheto2_result.jpg 
03_Epitheto1_Epitheto2_result.pdf 
Χρησιμοποιήστε μόνο λατινικούς χαρακτήρες, χωρίς αριθμό μητρώου ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Επίσης, δεν θα υπάρχει στη αίθουσα υπολογιστής για να πάρουμε τα αρχεία σας από flash disk, επομένως πρέπει όλοι να μας φέρετε ένα cd. 
β. Το αρχείο stl του μοντέλου σας, ή μέρους του μοντέλου σας για την τρισδιάστατη εκτύπωση, στις σωστές διαστάσεις έτσι όπως περιγράψαμε στο μάθημα (παρακαλούνται οι ομάδες που έχουν ήδη παραδώσει το αρχείο να το ξαναπαραδώσουν με το cd), με το εξής όνομα:
04_Epitheto1_Epitheto2_3dprint.stl.
γ. Τα definitions του grasshopper που χρησιμοποιήσατε στην τελευταία φάση του μαθήματος και αν αυτά τα definitions αναφέρονται και σε αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί στο rhino και το αντίστοιχο αρχείο rhino με τα εξής ονόματα:
05_Epitheto1_Epitheto2_definition1.gh
05_Epitheto1_Epitheto2_definition1.3dm
06_..........
Δεδομένου του ότι κάποιες ομάδες δεν δούλεψαν την τελευταία άσκηση στο grasshopper, αυτές οι ομάδες θα παραδώσουν το definition με την κυκλική σκάλα που κάναμε ως άσκηση κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Σημείωση 4: Παρακαλείστε να έχετε τα definitions σας και τα αρχεία rhino, μόνο με εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να είναι 'ευανάγνωστα'. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές των επόμενων ετών.